top of page

kamer niet echt met zeezicht maar toch .....

Bijgewerkt op: 26 apr.

Kanker is niet één ziekte maar een complex van ziekten. Ze heten allemaal kanker omdat ze één eigenschap gemeen hebben : abnormale celgroei. Zo ook bij mij met het Sézary Syndroom. Blijkbaar kennen we als mensheid al 4000 jaar kanker.


Gisteren mijn tweede MOGA op de oncologieafdeling in het Radboud. Bij binnenkomst werd er voor een patiënt ‘Lang zal hij leven’ gezongen vanwege zijn verjaardag! Hij vertelde dat hij al 10 jaar op zijn verjaardag op deze afdeling komt. Op zich mooi natuurlijk voor hem maar ik ben dat zelf toch niet van plan! Die medicatie er in en dan wegwezen.De tweede MOGA ging er zonder bijwerkingen in. Nog een beetje clemastine erbij (tegen allergische reacties). Ik kreeg weer te horen dat de meeste patiënten daar direct van in slaap vallen. Zelf overigens geen oog dicht gedaan. Ik hoefde ook niet op een bed maar mocht op een comfortabele stoel zitten bij het raam niet echt met zeezicht maar toch volgens de regelmatige bezoekers de kamer met het mooiste uitzicht.


Hieronder de link naar het interview dat ik gegeven heb omdat deze week 'De week van de zeldzame kankers' is. https://www.planethealth.nl/zeldzame-ziekten/ctcl-mieke/
149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page